Wat kunnen wij u bieden?

Wij bieden u een zeer uitgebreid assortiment van producten aan. Naast de klassieke geneesmiddelen zijn er ook talrijke niet-voorschriftplichtige producten en cosmetica verkrijgbaar. Allen met persoonlijk advies en begeleiding in uw keuze. Farmaceutische zorgverstrekking en productkeuze op basis van evidence based medicine zijn voor ons primordiaal!

Bij een zelfzorggesprek(een vraag in de apotheek zonder voorschrift) zullen we u advies verlenen volgens het WHAM principe; er wordt nagegaan voor Wie het geneesmiddel moet dienen, Hoelang en Hoe de klachten kunnen omschreven worden, welke Acties de patiënt reeds ondernomen heeft en of er chronische Medicatie wordt ingenomen. Op basis van de bekomen informatie wordt een product geadviseerd of raden wij u aan een arts te consulteren (doorverwijzing).

Bij een zorggesprek (medicatie op voorschrift) wordt bij een 1ste aflevering uitvoerig uitgelegd hoe, hoelang en waarom u een geneesmiddel moet nemen; er wordt tevens extra gecontroleerd op eventuele interacties met uw bestaande medicatie.

We zijn er van overtuigd dat als we voldoende tijd besteden aan u en het geneesmiddel dit alleen uw gezondheid ten goede komt.

Gelieve om deze redenen ook steeds uw identiteitskaart mee te brengen naar de apotheek; zo kunnen we alle nodige gegevens opslaan in uw farmaceutisch dossier.

WIJ MAKEN WERK VAN UW GEZONDHEID!!

Ons gamma:

 • allopathie of klassieke geneeskunde

 • homeopathie: een groot assortiment van homeopathische verdunningen is voorradig

 • fytotherapie of plantengeneeskunde (VSM, Tilman, Vitafytea, Vogel, Soria, Vanocomplex...)

 • voedingssupplementen: vitamines, tonica, anti oxidantia, omega 3 vetzuren, glucosamine en niet-gedenatureerd collageen type II voor artrose, supplementen voor sporters (Etixx) ...

Bij voorkeur werken wij met voedingssupplementen met een APB label; deze producten worden extra gecontroleerd door een laboratorium. Enkel op die manier bent u zeker van de kwaliteit van uw voedingssupplement.

 • veterinaire producten (op voorschrift of ontworming/ antiparasitaire producten zonder voorschrift)

 • verzorging voor gezicht en lichaam : bij ons vindt u volgende cosmetica:

Avne widmer

Filorga

bodysol

 Vichy

Mustela Eucerin La Roche-Posay
uriage-baby

 

T.LeClerc

uriage

apivita

 • nutricosmetica zoals Ymea, XLS, Imedeen, Rainpharma

 • allerhande verbandmateriaal en medische hulpmaterialen
  • Futuro, Compeed, Epitact, Scholl ...
  • Bota / Jobst  therapeutische kousen en steunkousen; vraag ons advies om uw maat en type te bepalen
  • halskragen
  • bloeddrukmeters
  • bloedglucosemeters

 • babyvoeding (1ste, 2e en 3e leeftijdsvoedingen) en babyproducten (cosmetica, spenen, zuigflessen, drinkbekers...)

 • huisgemaakte bereidingen; vaak kunnen wij door vermenging van actieve ingrediënten unieke formules aanmaken.

Indien niet voorradig kunnen de producten altijd besteld worden en zijn deze binnen de 24 u ter beschikking.

Bandagisterie:
Wij beschikken ook over een bandagisten-vergunning en leveren dus ook medische materialen voor de verzorging van stoma's en incontinentie-problemen.

Aerosol-therapie:
Bepaalde toestellen zoals aerosol-apparaten, afkolfapparaten voor moedermelk, babyweegschalen of een rhinoflow (om de neus te spoelen na een operatie) dienen slechts tijdelijk gebruikt te worden en zijn nogal duur om aan te kopen. U kan deze bij ons huren.

Zuurstoftherapie:
Gasvormige zuurstof wordt persoonlijk aan huis geleverd met begeleiding door de gespecialiseerde firma VitalAire. Bestellingen en facturatie verlopen steeds via de apotheek, zodat alles door het RIZIV wordt terugbetaald indien uw therapie door uw arts is voorgeschreven.

Thuiszorgmaterialen:
Zowel kleine als grote hulpstukken voor thuiszorg kunnen aangekocht of gehuurd worden. We denken dan bv. aan krukken, rolstoelen, rollators, ziekenbedden e.a. Vraag vrijblijvend naar meer info en/of prijzen.

Incontinentiemateriaal:
Maak gerust een afspraak zodat we in alle discretie kunnen nakijken welk type en welke maat incontinentiemateriaal voor u het best geschikt is. Er zijn immers verschillende mogelijkheden, die we kunnen afstemmen op uw persoonlijk probleem. Bovendien dienen we de correcte maat en absorptiegraad te bepalen.